Jurja Haulika 6

16.11.2008. - 100 godina SD Primorje

U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci održana Svečana akademija u povodu 100. obljetnice Športskog društva Primorje '08, koje punih sto godina postiže najveće sportske uspjehe u vodenim sportovima. Riječ je o društvu koje kontinuirano unapređuje sport, stvarajući nova sportska imena, okupljajući i povezujući generacije Riječana - od sportaša do rekreativaca, od juniora do veterana.

Obilježavanje jubileja bila je prilika za osvrt na značajne sportske trenutke društva i podjelu priznanja zaslužnim sportašima, sportskim djelatnicima i institucijama. Tako je Gradu Rijeci, kao pokrovitelju obilježavanja stogodišnjice, dodijeljena Zlatna povelja, a središnji događaj predstavljalo je uručenje zlatnih plaketa "sportašima stoljeća", odnosno onim članovima društva koji su osvajali medalje na olimpijskim igrama te svjetskim i europskim prvenstvima.

Zlatne plakete dobili su Ivica Jobo Curtini, Zdravko Ćiro Kovačić, Lovro Radonić, Franjo Nonković, Dejan Dabović, Zoran Mustur, Zoran Roje, Damir Glavan, Igor Hinić, Duje Draganja, Miloš Milošević, Tomislav Karlo, Marko Strahija, Samir Barač i Damir Burić.

Ovom prilikom domaćin je i Hrvatskom plivačkom savezu, kojeg su na svečanoj akademiji predstavljali predsjednik Goran Pavić i dopredsjednik Željko Tusić, uručio jubilarnu povelju za uspješnu suradnju.