Home
Plivači
Rezultati
Dokumenti
Kalendar
Reprezentacija
Razno
Linkovi

HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ
Trg Kreše Ćosića 11
10000 Zagreb - Hrvatska
tel. +385 (0)1 301 2338
tel. +385 (0)1 301 2339
fax. +385 (0)1 301 2337
hps01@globalnet.hr

OIB 25406717378
IBAN HR91 2360 0001 1015 72733

Official Sponsor of the
Croatian Swimming Federation

Arena
HEP
JANAF Last minute
Jadrolinija
HPS mini GP
Kvalificirani za PH
FINA LEN Omega timing HADA

Vijesti
09.04.2020. - Mjere Vlade RH za pomoć športu

Poštovani članovi Hrvatskog plivačkog saveza,

sa zadovoljstvm vam prenosimo tekst objavljen na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport:

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojene su mjere za pomoć sektoru športa, koji je kao i mnoga druga područja djelovanja, također pogođen epidemijom koronavirusa. Naime, Odlukom Stožera za civilnu zaštitu od 19. ožujka 2020. godine između ostaloga zabranjena su i sva športska događanja i aktivnosti te se time sektor športa u ovom razdoblju našao u iznimno teškoj situaciji i bez mogućnosti ostvarivanja prihoda putem članarina, sponzora i drugih izvora. Također, s obzirom na obustavu svih športskih natjecanja u pitanje je dovedena i regularnost tekuće, ali i nadolazeće sezone, te su ova oba pitanja definirana danas Zaključkom Vlade RH.

Kako bi se dala maksimalna podrška očuvanju radnih mjesta u sektoru športa koji je iznimno značajan za Republiku Hrvatsku, usvojene su mjere financijske pomoći športskim organizacijama. Predviđenim mjerama navedeni dionici će za svoje radnike koji će biti definirani samim pozivom, a koji imaju ugovor o radu, moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3.250 kuna za mjesec ožujak te do 4.000 kuna za mjesec travanj i svibanj. Za provedbu mjera zadužen je Središnji državni ured za šport, a planira se obuhvatiti oko 3.000 korisnika za što je prenamjenom sredstava koja su bila rezervirana za natječaje, ali koji su u ovim izvanrednim okolnostima obustavljeni, osigurano 40 milijuna kuna. Svi obustavljeni natječaji, ukoliko će to dozvoljavati okolnosti i biti sredstava, bit će ponovno aktivirani nakon završetka epidemije koronavirusa.

Kako bi se krenulo u što hitniju realizaciju donesenih mjera Vlada RH je nakon današnje sjednice u hitnu proceduru u Hrvatski sabor uputila Zakon o dopunama Zakona o sportu kojim će se regulirati usvojene mjere. Nakon usvajanja Zakona u Hrvatskom saboru raspisat će se poziv i krenuti s isplatom naknada, a svi korisnici koji će zadovoljavati propisane uvjete svoje prijave će moći ostvariti putem aplikacije Središnjeg državnog ureda za šport.

Osim mjera o financijskoj pomoći, Zakonom o dopunama Zakona o sportu dopunit će se i članak 61. koji propisuje donošenje propozicija i sustava natjecanja na način kako bi svi sustavi natjecanja bili regularni i provedeni u skladu sa Zakonom u vrijeme posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo.

Ponosni smo što je Hrvatski plivački savez aktivno sudjelovao i komunicirao sa Vladom RH i Središnjim državnim uredom za šport vezano za donesene mjere i odluke.

Sportski pozdrav!


Official Sponsor of the
Croatian Swimming Federation

TRAŽILICA
tekst za traženje

© hrvatski plivački savez, webmaster@hrvatski-plivacki-savez.hr