Home
Plivači
Rezultati
Dokumenti
Kalendar
Reprezentacija
Razno
Linkovi

HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ
Trg Kreše Ćosića 11
10000 Zagreb - Hrvatska
tel. +385 (0)1 301 2338
tel. +385 (0)1 301 2339
fax. +385 (0)1 301 2337
hps01@globalnet.hr

OIB 25406717378
IBAN HR91 2360 0001 1015 72733

Official Sponsor of the
Croatian Swimming Federation

Arena
HEP
JANAF Last minute
Jadrolinija
HPS mini GP
Kvalificirani za PH
FINA LEN Omega timing HADA

Vijesti
30.11.2019. - Plivanje - više od sporta

Zagreb, 28.11.2019.

Jedna od temeljnih sportskih disciplina olimpijskih igara u snažnom je fokusu medija i javnosti. Plivanje – više od sporta

Hrvatski plivački savez intenzivno radi na promociji plivanja kao iznimno važnog sporta već duže vrijeme iako je trenutno razdoblje u kojem su naši najuspješniji plivači, Franko Grgić i Marin Mogić, postigli uspjehe svjetskih razmjera dodatno pridonijelo važnosti. Upravo regionalna a još više međunarodna plivačka natjecanja pravi su magnet za gledatelje svih dobnih skupina. Međutim, oduševljenje plivanjem nije samo stvar prestižnih natjecanja nego je plivanje bitno jer stvara zajedništvo, pospješuje zdravlje i svijest za fair playom.

"Veliko mi je zadovoljstvo ustanoviti da je plivanje sve više aktualno i cijenjeno u našem društvu. Ulažemo iznimne napore kako bismo plivanje približili javnosti te naravno u tome trebamo potporu i Vlade RH koju smo i dobili proračunom za 2020. godinu. Posebno smo zahvalni premijeru, g. Andreju Plenkoviću kao i dr.sc. Krešimuru Šamiji, zamjeniku državne tajnice Središnjeg državnog ureda za pokazano razumijevanje i prepoznavanje plivanja kao vrhunskog sporta. Projekti poput Hrvatska pliva jako su važni baš kao i cjelokupna promocija plivanja. Ponosan sam na rad svih trenera, plivača i njihovih obitelji." - rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica.

Najuspješniji trener plivača, Mate Ružić, zaslužan je svojim radom i upornošću za uspjeh naša dva najuspješnija plivača Grgića i Mogića koji se spremaju za OI u Tokiju. "Iako sam ovako vidljiv uspjeh postigao tek sa sjajnim dečkima Marinom i Frankom, moj put je daleko duži i kroz njega sam učio i kroz pogreške. Velika je čast i uspjeh sudjelovati na OI." - izjavio je Mate Ružić iz Splita.

Marin Mogić, jedan od dva sigurna putnika na OI u Tokio, fokusiran je mladić koji je od svoje šeste godine posvećen plivanju. "S plivanjem sam krenuo kao dijete a danas sam presretan jer je plivanje moj izbor i znam da se ogromni trud uvijek isplati. Veselim se Olimpijskim igrama ali i svim drugim natjecanjima. Iako ja kao mali nisam imao tada aktualne uzore u plivanju drago mi je da se sve više osoba a posebno djece počinje baviti ovim sportom." - rekao je Marin Mogić.


Official Sponsor of the
Croatian Swimming Federation

TRAŽILICA
tekst za traženje

© hrvatski plivački savez, webmaster@hrvatski-plivacki-savez.hr