Jurja Haulika 6

20.-25.08.2019. - Svjetsko juniorsko prvenstvo, Budimpešta (HUN)

25.8.2019. Franko Grgić je svjetski juniorski prvak i rekorder na 1500m slobodno

Hrvatski plivač, junior, olimpijac Franko Grgić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti. Disciplinu 1500m slobodno isplivao je u vremenu 14:46.09 što je za pet i pol sekundi bolje od dosadašnjeg svjetskog juniorskog rekorda.

Čestitke Franku i njegovom treneru Mati Ružiću!

24.8.2019.

Peti dan Svjetskog juniorskog prvenstva u plivanju obilježila je Klara Bošnjak koja je 1500m slobodno isplivala 16:58.31 i oborila ml.juniorski, juniorski i ml.seniorski rekord Hrvatske te zauzela 16. mjesto na svijetu. Istu disciplinu otplivala je i Iva Marta Dujanić i s vremenom 17:32.41 završila na 23.mjestu.

Na 100m leptir svoj nastup imale su Dora Komić i Lorena Jerebić. Dora je dionicu isplivala u vremenu 1:04.38 i zauzela 43.mjesto, a Lorena 1:01,86 i zauzela 26.mjesto na svijetu.

Dora je nastupila i na 50m slobodno isplivavši 42. vrijeme svijeta 27.18. Istu dionicu plivala je i Ana Herceg i s rezultatom 27.58 zauzela 51.mjesto.

23.8.2019.

Nakon jučerašnjeg velikog uspjeha hrvatskog plivanja i zlatne medalje Franka Grgića na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u disciplini 800m slobodno, današnji 4. dan natjecanja prošao je bez velikih uzbuđenja.
Ana Herceg nastupila je u disciplini 400m slobodno i isplivala 32. mjesto s vremenom 4:26,32. Iva Marta Dujanić plivala je 200m mješovito i s vremenom 2:28,28 zauzela 50. mjesto.

Našoj reprezentaciji pridružili se pobjednici HPS Mini Grand Prix natjecanja koji će s tribina boriti naše plivače: Lucijana Lukšić, Matea Iveković, Antonio Zwicker, Patrik Erceg i trener Jakša Arambašić.

22.8.2019. Franko Grgić je svjetski juniorski prvak na 800m slobodno

Hrvatski plivač, junior, olimpijac Franko Grgić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti. Disciplinu 800m slobodno isplivao je u vremenu 7:45.92. Franko je od samog početka utrke bio dominantan ispred plivača svjetskih plivačkih velesila i hrvatsko plivanje učinio ponosnim.

Dunaarenu ispunili su zvukovi hrvatske himne, na pobjedničkom postolju stajao je Franko, a nasuprot njega vijorila se hrvatska zastava. Zaista fenomenalan uspjeh za hrvatsko plivanje.

21.8.2019.

Drugog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u plivanju u kvalifikacijski utrkama nastupile su Ana Herceg i Dora Komić u disciplini 100m slobodno. Ana je isplivala svoje najbolje vrijeme u vremenu 57,52 i s tim rezultatom zauzela 37 .mjesto, a Dora 57,31 i u ukupnom poretku zauzela 31.mjesto.
Druge dvije plivačice, Klara Bošnjak i Iva Marta Dujanić nastupile su na 800m slobodno. Klara je dionicu isplivala u vremenu 8:54,67 i zauzela je 21.mjesto. Iva Marta je istu dionicu isplivala u vremenu 9:06,46. i zauzela 31.mjesto.

Za naše juniorske reprezentativce 22. kolovoza je važan dan. Nastupaju Ana Blažević i Meri Mataja u disciplini 100m prsno. Dora Komić i Lorena Jerebić u disciplini 50m leptir. Ana Herceg nastupa u disciplini 200m leđno. Cure će pokušati izboriti polufinalne i finalne utrke.
Jedini naš plivač, olimpijac Franko Grgić, u poslijepodnevnim satima pliva finalnu utrku na 800m slobodno. Franko ima 3.prijavljeno vrijeme i danas je veliki dan za njega i za cijelu malu hrvatsku ekspediciju u Budimpešti.

20.8.2019.

Prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u plivanju koje se održava u Budimpešti, prvo ime hrvatskog plivanja bila je Meri Mataja, petnaestogodišnjakinja čije vrijeme tek dolazi. Meri je plivala 50m prsno i s rezultatom 32,23 izborila 14.mjesto u polufinalu i oborila mlađe juniorski, juniorski, mlađe seniorski i apsolutni rekord Hrvatske. U borbi za mjesto među prvih 8 na svijetu, Meri je istu disciplinu isplivala u vremenu 32,44 i na kraju zauzela 16.mjesto najboljih juniorki svijeta.
Ana Herceg, nastupila je u disciplini 100m leđno i isplivala je svoj osobni rekord u vremenu 1:03,86 te zauzela je 24.mjesto. Ovaj rezultat je odličan uvod za Aninu glavnu disciplinu, 200m leđno.
U istoj disciplini nastupila je i Lorena Jerebić s rezultatom 1:06,02 i zauzela je 37.mjesto.
Iva Marta Dujanić u disciplini 400m mješovito s rezultatom 5:06,37 i zauzela je 25. mjesto.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti nastupiti će:

1.  Ana Blažević (100m prsno, 200m prsno)
  2.  Lorena Jerebić (100m leđno, 50m leptir, 100m leptir)
  3.  Ana Herceg (50m slobodno, 100m slobodno, 200m slobodno, 400m slobodno, 100m leđno, 200m leđno)
  4.  Iva Marta Dujanić (400m slobodno, 800m slobodno, 1500m slobodno,200m mješovito, 400m mješovito)
  5.  Dora Komić (50m leptir, 100m leptir)
  6.  Meri Mataja (50m prsno, 100m prsno)
  7.  Klara Bošnjak (800m slobodno, 1500m slobodno)
  8.  Franko Grgić (800m slobodno, 1500m slobodno)

Trenerski kadar su:

1.  Iva Pavelić