28.06.2020. - Potpisan ugovor za projekt natkrivanja bazena na splitskom Zvončacu

Danas je u Splitu svečano potpisan ugovor između grada Splita i Središnjeg državnog ureda za šport za projekt natkrivanja bazena na splitskom Zvončacu.

Ovaj hvale vrijedan projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu iniciran je od Vlade Republike Hrvatske. Hrvatski plivački savez zahvaljuje Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na potpori koju pružaju hrvatskom sportu i hrvatskom plivanju.

(kolovoz 2019. zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija, Mate Ružić, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, Franko Grgić, predsjednik HPS-a Vladislav Veselica)

26.06.2020. - Upisi u sportska odjeljenja, konačna rang lista

Prema uputama Središnjeg državnog ureda za sport objavljujemo konačnu rang-listu kandidata za upis u sportska odjeljenja u školskoj godini 2020./2021.

Konačna rang lista
19.06.2020. - Preliminarna rang-lista učenika za upise u 1. razred srednje škole

Hrvatski plivački savez izradio je preliminarnu rang-listu učenika za upise u 1. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2020./2021.

Sve eventualne prigovore na listu možete poslati do 25. lipnja 2020. godine na e-poštu hps01@globalnet.hr

Preliminarna rang-lista
06.06.2020. - Održavanje Prvenstva Hrvatske

Na 34.sjednici IO Hrvatskog plivačkog saveza na prijedlog Natjecateljske komisije i Stručnog stožera jednoglasno su donesene sljedeće Odluke:

1. Da se održi Prvenstvo Hrvatske od 7.-9.8.2020. u Zagrebu. Hrvatski plivački savez snosit će kompletan trošak organizacije umjesto Zagrebačkog plivačkog saveza i sufinancirat će sudionicima natjecanja koji nisu iz Zagreba 50% troška smještaja za vrijeme natjecanja. Priređivač natjecanja (ZPS) dužan je stvoriti sve preduvjete za održavanje Prvenstva Hrvatske.

2. Da se održe Regionalna prvenstva čije datume će odrediti regionalni povjerenici sukladno propozicijama natjecanja.

IO smatra da su predmetne odluke u ovim okolnostima od izuzetne važnosti za očuvanje plivačkog sporta u RH.

29.05.2020. - Upis učenika športaša u razredne odjele za športaše

Ovim putem želimo vas izvijestiti da je na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja

objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. ("Narodne novine", broj: 62/20).

Postupak i rokovi