Trg Kreše Čosića 11

17.09.2018. - Preminuo Ivan Varvodić

Nakon kratke bolesti sinoć je u Zagrebu u 68. godini preminuo Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

Rođen 14. ožujka 1951. godine u Josipovcu kod Osijeka, Ivan Varvodić bio je izniman sportski djelatnik; počasni član europske plivačke federacije LEN, član Tehničke plivačke komisije svjetske plivačke federacije FINA, bivši ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru.
Najdublji trag ostavio je kao direktor plivačkih reprezentacija Hrvatske  u razdoblju od 1992. do 2007. Za vrijeme njegovog mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

Posljednji ispraćaj Ivana Varvodića bit će na Mirogoju 20.9.2018. godine (četvrtak) u 15h, a komemoracija u prostorijama HOO-a u 11h.

11.09.2018. - 1. Konvencija Hrvatskog plivačkog saveza

Hrvatski plivački savez organizira 1. plivačku konvenciju. Intencija ove konvencije je da unaprijedi rad Hrvatskog plivačkog saveza. Želja nam je da kroz izmjenu iskustava plivačkih klubova, sportskih djelatnika i trenera, omogućimo svima uključenim u plivanje da brže dođu do informacije koja im može biti korisna u njihovom radu.  Na konvenciji Hrvatskog plivačkog saveza, koja će održavati jednom godišnje na početku natjecateljske sezone, razgovarat ćemo o obuci neplivača, školi plivanja i vrhunskom plivanju, te održavati seminare za plivačke suce, operatere za obradu podataka.

1. Konvencija HPS-a  održava se  22.-23. rujna 2018. godine u Tuheljskim toplicama. Na ovoj prvoj konvenciji imat ćemo radionice za plivačke suce  i operatere za obradu podataka na službenim plivačkim natjecanjima HPS-a. Treneri reprezentacije iznijet će svoja iskustva u radu sa najboljim hrvatskim plivačima. Održati ćemo predavanja o prehrani mladih sportaša, o važnosti poznavanja pravila u borbi protiv dopinga u sportu.

U zajedničkom radu pokušat ćemo doći do najboljeg primjera u praksi za obuku neplivača, koji želimo predstaviti Općinama i Gradovima  kao optimalan model obuke neplivača Hrvatskog plivačkog saveza.

S obzirom na ograničen broj sudionika, molimo sve zainteresirane da se što je moguće ranije prijave(putem ovog linka), a svakako prije 15.9.2018.

1. KONVENCIJA
29.-29.08.2018. - Plivačko učilište HPS-a

Nakon uspješno odrađenih prvih grupa polaznika Plivačkog učilišta, spremni smo za sljedeću generaciju polaznika.  Hrvatski plivački savez i Ustanova za obrazovanje odraslih u sportu Plivačko učilište poziva zaintresirane kandidate na upis u program osposobljavanja za obavljanje poslova trenera/trenerice plivanju.

Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa u fondu od 274 sata redovitom nastavom. Teorijski dio programa izvodi se u trajanju od 114 sati, vježbe se izvode u trajanju od 70 sati, a praktična nastava u trajanju od 90 sati, a svi koji uspješno završe ovaj program biti će, sukaldno Zakonu o sportu, osposobljeni za obavljanje stručnih poslova u sportu.

U program osposobljavanja za obavljanje poslova trenera/ice plivanja može se upisati osoba koja ima:

• minimalno završenu srednju školu,
  • navršenih 18 godina života,
  • potvrdu kluba o aktivnom bavljenju plivanjem,
  • specifične vještine i znanja iz plivanja koje je polaznik stekao kroz neformalno učenje i koja dokazuje kroz prijemni ispit,

Prijavnicu i potrebne dokumente potrebno je poslati ti najkasnije do 10.rujna 2018. godine do 16:00 sati. Svi kandidati bit će obaviješteni o ispunjavanju uvjeta natječaja putem e-pošte do 13. rujna 2018. godine, te točnom vremenu prijemnog ispita koji će se održati 15. rujna 2018. godine .

VIŠE INFORMACIJA O PLIVAČKOM UČILIŠTU

13.-13.08.2018. - Veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju u Rijeci

Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Hrvatske za veterane održava se u Rijeci 25.-26. kolovoza. Priređivač natjecanja je PK Primorje na otvorenom 50m plivalištu na Kantridi. Ovogodišnje natjecanje je otvoreno i za sve strane plivače i plivačice, a pravo nastupa imaju svi natjecatelji stariji od 25 godina

Natjecanje se održava  u dva dijela:

1.dio
subota 17h

2.dio
nedjelja 11h

50m prsno

200m mješovito

400m slobodno

50m leđno

100m leptir

100m slobodno

50m slobodno

100m prsno

100m leđno

50m leptir

4x50m mješovito

4x50 m slobodno

Zagrijavanje počinje sat vremena prije početka natjecanja.

Prijave su otvorene do 22.08.2018.  PRIJAVA ZA NATJECANJE

Domaćin  PK Primorje CO organizira ovo natjecanje u sklopu obilježavanja 110 godina Sportskog društva Primorje 08. Stoga pozivamo sve bivše plivačice i plivače, vaterpoliste i sve koji vole plivanje da se prijave i zaplivaju.Po završetku prvog dijela  natjecanja je predviđeno zajedničko druženje na plivalištu na Kantridi.

Info (EN-IT)    1. dio    2. dio
03.-09.08.2018. - LEN Prvenstvo Europe Glasgow 2018

Glasgow je od 03. - 09 .kolovoza domaćin ovogodišnjeg LEN europskog prvenstva u plivanju u 50m bazenima. Na zatvorenom plivalištu Tolcross nastupiti će 644 natjecatelja iz 47 zemalja.

Boje Hrvatske na ovom natjecanju braniti će 8 reprezentativaca:

Anton Lončar, HAPK Mladost 1996 (50, 100, 200 leđno)
Nikola Obrovac, PK Medveščak 1998 (50,100 prsno)
Mislav Sever, PK Kantrida 1994 (50, 100 slobodno, 50 leptir)
Filip Zelić, HAPK Mladost (200 slobodno, 100, 200 leptir)
Marin Mogić, PK Jadran 1999 (400, 800 i 1500m slobodno)
Bruno Blašković, PK Pula 1998 (50, 100 slobodno, 50 leptir)
Nikola Miljenić, PK Medveščak 1998 (50, 100 slobodno, 50 leptir)
Ivan Gajšek , PK Igra, 1998 (50, 100, 200 leđno)

Sretno našim plivačima, tenerima Domagoju Zajecu, Mati Ružiću i izborniku Lovrencu Franičeviću!

Rezultati    LEN TV

Danielle Prekop Pledges Verbal Commitment to Lehigh